Doorgaan naar artikel

Enige koersstijging is voor ForFarmers

De aandelenwaarde van ForFarmers steeg met 0,71%. - Foto: Canva

De aandelenwaarde van ForFarmers steeg met 0,71%. - Foto: Canva

De index van de koersen van alle agrifoodbedrijven bij elkaar daalde in de afgelopen weken met 19,6%.

De beurskoersen van de agrifoodbedrijven die Food&Agribusiness volgt, laten ongeveer hetzelfde beeld zien als 2 weken geleden: bijna alleen maar dalingen. Fonterra noteerde precies gelijk en de koers van 1 bedrijf noteerde een plus ten opzichte van 2 weken geleden. Dat ene bedrijf was ForFarmers. De aandelenwaarde steeg met 0,71%. Op 12 maart presenteerde het Nederlandse veevoerbedrijf de jaarresultaten. Vlak daarna bereikte de koers een dieptepunt in de historie van ForFarmers: € 4,70. De winst daalde fors met bijna 70%. CEO Yoram Knoop noemde het een ‘lastig en turbulent jaar’ voor het bedrijf. De waarde van de aandelen krabbelde echter daarna weer op, om afgelopen vrijdag op € 5,71 te sluiten.

Lees verder onder de grafiek.

Braziliaanse slachterij BRF

Het bedrijf dat het meest inleverde op de koers was de Braziliaanse slachterij BRF. De aandelen waren 45,35% minder waard dan 2 weken geleden. De beurskoers kwam daarmee uit op 2,76 Braziliaanse Real, omgerekend zo’n € 0,50. Onzekerheid is er over Braziliaanse rundveeslachterijen tijdens het coronavirus. Enkele slachterijen hebben aangekondigd de productie te verlagen. Volgens berichten in de Braziliaanse media loopt de productie van het BRF als normaal, ondanks het coronavirus. Brancheorganisatie ABPA liet aan persbureau Reuters weten dat pluimvee- en varkensslachterijen niet van plan zijn de productie te verlagen. Toch zal de onzekerheid over de invloed van het coronavirus meespelen in het massaal willen verkopen van aandelen BRF in de afgelopen 2 weken.

Aandelen Lamb Weston minder waard

Ook de koers van de Amerikaanse aardappelverwerker Lamb Weston daalde fors. De aandelen werden in twee weken 42,9% minder waard. Opvallend, want de koers van dit bedrijf was maanden een zeer stabiele stijger. Grote kans dat investeerders niet zeker zijn over de invloed van het coronavirus. Minder mensen gaan uit eten, wat voor de aardappelverwerker een flinke domper in afzet kan betekenen.

De index van de koersen van alle agrifoodbedrijven bij elkaar daalde in de afgelopen weken met 19,6%. Dat is een iets grotere daling dan de AEX-index die met 18,7% daalde.

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex van Food&Agribusiness via FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin