Doorgaan naar artikel

Enquête Greenpeace: 85% Duitsers voor vleestaks

Geüpdatet op:
Nieuws
Sustainable food
Foto: ANP

Foto: ANP

Consumenten in Duitsland zijn in grote meerderheid voorstander van een heffing op vlees en vleeswaren om het dierenwelzijn in de veehouderij te verbeteren.

Dat stelt milieuorganisatie Greenpeace Deutschland vast aan de hand van een enquête van opiniepeiler Kantar Emnid. Het aantal ondervraagden dat zich voor de vleestaks uitspreekt is 85%. Volgens Greenpeace is de uitslag van de enquête representatief.

Heffing: € 0,50 per kilo vlees

De door Greenpeace beoogde heffing bedraagt € 0,50 per kilo vlees. Dat zou voldoende zijn voor boeren om het dierenwelzijn te verbeteren. De heffing zou moeten worden ingevoerd in combinatie met vervanging van het lage btw-tarief op vlees en zuivel door het gangbare hoge tarief. Terloops leidt dat ook tot een duidelijke vermindering van de klimaatgasemissies van de veehouderij, denkt Greenpeace.

Deutscher Bauernverband tegen vleestaks

Julia Klöckner, minister van landbouw, wordt dringend aangeraden de bedoelde maatregelen op de rails te zetten. Zij heeft echter al aangegeven daarvoor niets te voelen. Dit in tegenstelling tot CSU-partijgenoot Barbara Otte-Kinast, tevens landbouwminister van Nedersaksen. Ook boerenfederatie Deutscher Bauernverband heeft zich tegen een vleestaks uitgesproken.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin