ESA stopt tijdelijk met slachten na coronabesmettingen

06-08-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn heeft de slachtactiviteiten tijdelijk neergelegd na coronabesmettingen bij medewerkers.

Het bedrijf, dat onderdeel is van de VanDrie Group, heeft te maken met een aantal positief geteste medewerkers die werken in de slachthal. Door de besmettingen en de personen die in quarantaine zitten, in combinatie met de normaal gesproken smalle bezetting in de zomerperiode is er onderbezetting ontstaan. Daardoor kunnen posities die belangrijk zijn voor het borgen van de voedselveiligheid niet voldoende ingevuld worden, aldus het bedrijf. ‘Met de strijd tegen de Delta-variant in Nederland en de verantwoordelijkheid die ESA voelt om voedselveilig te produceren, leek het neerleggen van de slachtactiviteiten de enige juiste oplossing voor het bedrijf’, zo stelt ESA in een verklaring.

Mogelijkheid voor vaccineren

De verwachting is dat maandag 9 augustus de slachtactiviteiten weer hervat kunnen worden. Tot die tijd vinden andere activiteiten wel doorgang. Er is overleg met de GGD Noord Oost Gelderland en de NVWA over de situatie.

Al eerder dit jaar werd de slacht bij ESA tijdelijk stilgelegd in verband met coronabesmettingen onder het personeel, in april, en het inregelen van coronamaatregelen in mei.

VanDrie Group heeft verschillende pilots lopen om het medewerkers mogelijk te maken zich te laten vaccineren met een Janssen-vaccin. Deze zijn vooral bedoeld om de veelal buitenlandse inleenkrachten die moeilijk te bereiken zijn via reguliere oproepen de mogelijkheid te geven zich te vaccineren.

Kloosterman


Beheer