Skip to content

Escalatie dreigt in geschil betaling oud-DOC-leden

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Misset

Foto: Misset

Een geschil tussen een groep van 33 oud-leden van DOC Kaas en hun voormalige coöperatie dreigt te escaleren in een faillissementsaanvraag, die volgens DOC Kaas en DMK bij voorbaat kansloos is, maar wel beschadigend kan werken.

Advocaat Dinant te Biesebeek eist namens de 33 oud-leden directe uitbetaling van de zogenoemde transactiesom, die bij de fusie met DMK is uitgekeerd aan de blijvers bij DOC Kaas. Dit is volgens hem een logische consequentie uit een uitspraak van de rechtbank in Assen. Die bepaalde op 7 oktober 2020 dat DOC Kaas de transactiesom ook moest betalen aan 63 leden die toch waren vertrokken. Deze 63 hebben inmiddels ook hun geld gekregen, vertelt Te Biesebeek.

Bankgarantie

Na de uitspraak meldden zich nog eens 33 oud-leden bij Te Biesebeek. Zij maken aanspraak op dezelfde vergoeding. DOC Kaas had ondertussen hoger beroep aangetekend en gaf aan eerst de uitkomst daarvan te willen afwachten, alvorens verdere betalingen te doen. Wel toonde DOC zich in overleg met DMK bereid om een bankgarantie af te geven, zodat de procederende boeren bij een voor hen positieve uitkomst zeker zijn van hun geld. Dit ging Te Biesebeek niet ver genoeg. Reden waarom hij volgens DOC dreigt met een faillissementsaanvraag.

Waarom wachten op een, volgens mij, kansloos hoger beroep?

In een reactie zegt Te Biesebeek zich te verbazen over de ‘eigenwijsheid’ van DOC Kaas. Die heeft volgens hem de zaak zelf laten escaleren, door de groep van 33 ex-leden niet ook gewoon hun geld te geven. “De rechter is helder geweest: ook de uittreders hebben recht op de transactiesom. Waarom moeten zij eerst twee of drie jaar wachten op een, volgens mij, kansloos hoger beroep?

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin