Doorgaan naar artikel

Europarlementariers vragen om soepeler GLB

Europarlementariërs uit de landbouwcommissie willen uitstel van een deel van de milieuvoorwaarden in het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Geüpdatet op:
Nieuws
Agri
Foto: Isopix

Foto: Isopix

Europarlementariërs uit de landbouwcommissie willen uitstel van een deel van de milieuvoorwaarden in het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Voorzitter Norbert Lins van de landbouwcommissie heeft een brief geschreven met steun van woordvoerders van andere partijen om de voorwaarden voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid tijdelijk aan te passen.

Volgens Lins is dat nodig in het licht van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De Brusselse nieuwssite Euractiv citeert uit de brief die vorige week is verzonden. De ondertekenaars vertegenwoordigen een meerderheid van de fracties in het Europees Parlement.

Instelling ecologische aandachtsgebieden

In de brief verwijst Lins naar de mogelijkheid om de strategische plannen te veranderen als daartoe aanleiding bestaat. Het belangrijkste doel van Lins zou zijn om de instelling van de ecologische aandachtsgebieden uit te stellen. Het gaat daarbij om de verplichting om ten minste 4% van het landbouwareaal te gebruiken voor biodiversiteitsdoeleinden.

De Europese Commissie heeft eerder toegestaan om dit jaar toch gewassen te telen op braak gelegde grond, zonder de vergroeningsbetalingen te verliezen.

Snel delen

Image
Jan Braakman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin