Doorgaan naar artikel

Europese melkprijs daalt € 2,57 in februari

De gemiddelde Europese melkprijs zakte in februari. Foto: Canva premium

De gemiddelde Europese melkprijs zakte in februari. Foto: Canva

De gemiddelde Europese melkprijs zakte in februari met € 2,57 ten opzichte van de maand ervoor en komt uit op € 51,72 per 100 kilo melk.

Dat blijkt uit de maandelijkse rapportage van EDF-ZuivelNL Internationale Melkprijsvergelijking. In vergelijking met februari 2022 lag de melkprijs nog € 9,56 hoger.

Daling in Noord-Europa

Opvallend is dat de melkprijzen in Noord-Europa opnieuw daalden ten opzichte van de voorgaande maand. Juist de Zuid-Europese ondernemingen hielden hun melkprijs stabiel, of nagenoeg stabiel. De grootste daling van de melkprijs komt op het conto van het Deutsches Milchkontor uit Duitsland. Deze zakte in een maand tijd met € 7,20 naar € 53,25 per 100 kilo melk, direct gevolgd door het Ierse Dairygold dat op € 48,63 per 100 kilo uitkomt. Dat is het resultaat van een daling van € 7.

FrieslandCampina zakte in februari met € 3,80 en zit met deze daling aan de bovenkant van de dalingen. Franse zuivelverwerkers houden hun melkprijs grotendeels stabiel. Ook in andere producerende regio’s zijn melkprijzen gedaald. In Zwitserland daalde de melkprijs van Emmi met € 0,40. In Amerika is de melkprijs € 3,50 lager en komt omgerekend naar euro’s uit op € 41,85 per 100 kilo melk.

Beheer
WP Admin