Skip to content

Europese samenwerking moet Nutri-Score verbeteren

Updated on:
Internationale politiek & beleid
Nieuws
Nutri-Score moet consumenten helpen voor gezondere producten te kiezen, in aanvulling op voedingsrichtlijnen. - Foto: Canva

Nutri-Score moet consumenten helpen voor gezondere producten te kiezen, in aanvulling op voedingsrichtlijnen. - Foto: Canva

Zeven Europese landen gaan samenwerken bij de invoering van het voedingslabel Nutri-Score.

België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Spanje en Zwitserland gaan ervoor zorgen dat het label, dat met kleurcodes de voedingswaarde aangeeft, op de voorzijde van het product komt. De samenwerking tussen de landen moet ervoor zorgen dat het gebruik van Nutri-Score door levensmiddelenbedrijven makkelijker wordt en dat de voedingsrichtlijnen beter op elkaar worden afgestemd.

Nutri-Score aanvulling op voedingsrichtlijnen

Nutri-Score moet consumenten helpen voor gezondere producten te kiezen, in aanvulling op voedingsrichtlijnen, en de voedingsindustrie aansporen om de voedingswaarde van het productaanbod te verbeteren. Via het label wordt een vergelijking gemaakt tussen producten van dezelfde productgroep, waarmee het makkelijker moet worden om een gezondere keuze te maken.

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat het label effectief is om onderscheid te maken tussen de voedingswaarde van producten. In Nederland is de Nutri-Score in november 2019 ingevoerd als het officiële voedsellogo.

Lees ook: Licht op groen voor Nutri-Score in Duitsland

Snel delen

Afbeelding
Mariska Vermaas

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin