Skip to content

Evenementen over eiwittransitie in 2024

Welke evenementen over de eiwittransitie staan op de agenda?

Updated on:
Business
Achtergrond
Evenementen Eiwittransitie

Een presentatie over consumententrends tijdens de New Food Conference 2023. Foto: Ronja Bossen

In de zomer en in het najaar van 2024 vinden er verschillende evenementen over de eiwittransitie plaats. Een aantal in het oog springende evenementen op een rij.

Science and Technology for Meat and Dairy Analogues

Wanneer: 2-3 juli 2024

Waar: Wageningen

Voor de derde keer organiseert Wageningen University & Research (WUR) de conferentie Science and Technology for Meat and Dairy Analogues. Tijdens deze editie gaat het voor het eerst naast vleesvervangers ook over zuivelvervangers. Experts presenteren de nieuwste onderzoeksinzichten en -bevindingen, variërend van functionaliteit van ingrediënten, voeding en gezondheid, de consument, smaak- en textuurvorming tot maatschappelijke impact. Naast presentaties van WUR-experts zoals Stacy Pyett, Markus Stieger en Masja Nierop Groot zijn er paneldiscussies en spreken meer deskundigen van andere internationale kennisinstellingen. Ook een inspirerende rondleiding over de campus en een netwerkdiner staan op het programma.

Fermentation-Enabled Alternative Protein Summit Europe

Wanneer: 2-4 juli 2024

Waar: Amsterdam, Schiphol

De Fermentation-Enabled Alternative Protein Summit Europe wordt voor de derde keer gehouden. Meer dan 200 belanghebbenden uit de sector, van investeerders tot innovatieve start-ups, gevestigde spelers en strategische partners, zullen aanwezig zijn. De technische uitdagingen bij het op de markt brengen van eiwitproducten en -ingrediënten, die door middel van precisie- en biomassafermentatie zijn gemaakt, staan dit jaar centraal. Je krijgt onder meer technische updates in datagestuurde presentaties over precisiefermentatie om praktische inzichten te krijgen in de nieuwste schaalbare fermentatietechnologieën door Better Dairy, The Protein Brewery en Those Vegan Cowboys.

IFT First

Wanneer: 14-17 juli 2024

Waar: Chicago

IFT FIRST betekent voedsel verbeterd door onderzoek, wetenschap en technologie. Op dit jaarlijks driedaagse evenement vind je meer dan 1.000 exposanten die de nieuwste producten en innovatieve oplossingen, technologieën en ingrediënten presenteren. Meer dan 100 wetenschappelijke sessies en discussies zijn gericht op het thema van dit jaar: Samenwerking + Innovatie: hoe kunnen voedselwetenschap en -technologie het voedselsysteem transformeren? Er is ook eenStart-up Pavillion waar circa 100 food- en foodtech-start-ups de allernieuwste oplossingen en toepassingen presenteren.

New Food Conference

Wanneer: 3-4 september 2024

Waar: Berlijn

De New Food Conference Berlin is een professioneel B2B-evenement gericht op de Europese markt. Het evenement nodigt internationale voedselexperts, wetenschappers en beleidsmakers uit om te leren over de nieuwste ontwikkelingen in de alternatieve eiwitsector, en waar ze ons in de toekomst naartoe zullen brengen. Je kunt waardevolle kennis opdoen, netwerken met interessante spelers in de voedingsmiddelenindustrie en veelbelovende start-ups ontmoeten.

Het programma van dit jaar zal volgens de organisatie exclusieve inzichten bieden in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van plantaardige alternatieven, nieuwe voedingsmiddelen en nieuwe benaderingen van de voedselproductie, waaronder kweekvlees en precisiefermentatie. Bezoek het event online of op de evenementenlocatie Spreepeicher in Berlijn.

The Future of Protein Production

Wanneer: 23-24 oktober 2024

Waar: Amsterdam

Europa’s ontmoetingsplaats voor het versnellen van de commercialisering van alternatieve eiwitten, zo staat op de homepage van The Future of Protein Production – ‘Wij willen alternatieve eiwitten toegankelijk, betaalbaar en lekker maken’. Dit evenement is in het leven geroepen om bedrijven met elkaar te verbinden die technologieën ontwikkelen om alternatieve eiwitten naar een nieuw niveau te tillen op het gebied van smaak en textuur, productiekosten, schaal en efficiëntie, voedingsprofiel en duurzaamheid.‍‍‍ De nieuwste ontwikkelingen en trends in de branche komen aan bod.

Laat je inspireren door de meest recente oplossingen, technologie, beleid en concepten voor het hele voedselsysteem. En benut de kans om belangrijke bijdragers uit de sector te ontmoeten.

Snel delen

Afbeelding
Laura Lenderink

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin