Doorgaan naar artikel

Evenwicht op markt voor vrije kuikens

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Vrije vleeskuikens op de beurs in Barneveld noteren ook in de komende week € 1,11 tot € 1,13 per kilo levend gewicht, exclusief btw.

Daarmee blijft het prijspeil voor de vrije kuikens voor de derde week op rij gelijk. De Barneveldse notering voor vrije vleeskuikens daalde in juni nog drie weken achtereen. In dat korte tijdsbestek ging er maar liefst € 0,08 van de prijs af. De markt voor vrije vleeskuikens is intussen in rustiger vaarwater terecht gekomen. De markt is in balans. Medio juli blijft de notering voor de derde week op rij – en zonder al te veel discussie – staan op € 1,11 tot € 1,13 per kilo. Als het gaat over levende kuikens, dan zijn vraag en aanbod mooi in evenwicht en is er sprake van stabiliteit.

Moeizamere vleesafzet

De afzet van geslachte kuikens verloopt intussen wat moeizamer. De kipproducten vinden hun weg, maar daar is het dan ook wel mee gezegd. Slachterijen spreken van een wat stroperige afzet, met name als het gaat om filet. De vakantieperiode geldt niet als de ‘wildste tijd’ voor de afzet. Slachterijen schroeven hun slachtcapaciteit tijdens de komende vakantieweken wat terug.

Lichte daling VCN-notering verwacht

De Belgische ABC-prijs daalt komende week met € 0,01 naar € 1,21 per kilo levend gewicht, exclusief btw en inclusief Belplume-toeslag. De VCN-notering daalt naar verwachting wederom licht. De contractnotering ging in zeven weken tijd van € 1,13 naar € 1,095. De bodem lijkt op dit moment nog niet bereikt, zo is de verwachting.

Prognose: vrije kuikens stabiel, contracten licht dalend.

Meer prijsinformatie over vleeskuikens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Bouke Poelsma

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin