Farmers Defence Force biedt toch excuses aan

Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force (r) tijdens een bijeenkomst van het Landbouw Collectief in Nijkerk, gisteravond 5 februari. - Foto: ANP
Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force (r) tijdens een bijeenkomst van het Landbouw Collectief in Nijkerk, gisteravond 5 februari. - Foto: ANP

Farmers Defence Force (FDF) biedt excuses aan voor de woorden die gekozen zijn in een persbericht gericht tegen het agrarisch bedrijfsleven, dat in gesprek gaat met landbouwminister Carola Schouten.

Na afloop van een vergadering van het Landbouw Collectief in de Schakel in Nijkerk bood FDF excuses aan voor de ‘verkeerde woorden’ die voor premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten reden waren het overleg met het collectief op te schorten.

‘In gesprek blijven’

Voorzitter Mark van den Oever van FDF, die het persbericht verspreidde, zei na afloop van de vergadering van het Landbouw Collectief dat hij in gesprek wil blijven.

In het persbericht zei FDF signalen te hebben dat Schouten in gesprek gaat met het landbouwbedrijfsleven. “De vleesbazen, de zuivelbobo’s, de voerboeren, de bankiers en zelfs de gevestigde orde belangenbehartiging: allemaal moge ze binnen nu en een paar dagen langs komen bij Schouten om als een Judas de sector te verraden.”

FDF blijft in het Landbouw Collectief. Voorzitter Aalt Dijkhuizen zei na afloop klaar te zijn om met het gesprek verder te gaan. Hij zei dat duidelijk was gemaakt dat er verkeerde woorden zijn gebruikt, dat die worden teruggenomen en dat Farmers Defence Force daarvoor de excuses aanbiedt.

Braakman
Jan Braakman Redacteur


Beheer