Farmers Defence Force roept op tot actie tegen RFC

02-03 | |
Foto: FDF en Canva
Foto: FDF en Canva

Farmers Defence Force roept melkveehouders op om woensdagochtend bij het kantoor van FrieslandCampina ‘grote schoonmaak’ te houden.

Farmers Defence Force is op z’n zachtst gezegd niet te spreken over de tegenvallende resultaten van Royal FrieslandCampina (RFC). Dus roept de actiegroep op tot ‘grote schoonmaak’, woensdagochtend bij het kantoor in Amersfoort.

Het nieuws werd dinsdag niet best ontvangen door het bestuur van FDF. Voorzitter Mark van den Oever reageerde vrijwel direct. ‘Wordt het niet eens tijd voor een nieuw bestuur met boeren aan het bestuur bij RFC?’, schrijft hij in de Facebookgroep aan zijn achterban. Niet veel later is zijn conclusie dat er ‘koppen moeten rollen bij RFC’.

Geen nabetaling voor leden FrieslandCampina

FDF hekelt dat de zuivelverwerker de afgelopen tijd ‘het tafelzilver verkwanselt’ voor een ‘prutprijs’ en dat de leden door toedoen van het management nu geen nabetaling krijgen. Ook ledenobligaties leiden dit jaar niet tot een uitkering. De in september uitbetaalde interimuitkering, zo’n 11 cent per 100 kilo melk op jaarbasis, zal worden ingehouden op de melkgeldafrekening van mei 2021.

Wat FDF precies wil van de top van FrieslandCampina is nog niet bekend, de eisenlijst wordt op de actie-ochtend overhandigd, schrijft het bestuur. Wel laat Van den Oever aan zijn achterban weten ‘we gaan niet weg zonder $ $ $ ’, waarmee hij insinueert dat de actievoerende boeren betaald moeten worden.

Lees meer over FrieslandCampina

van Rooijen

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.