FDF-actie bij hoorzitting over distributiecentrum Jumbo

07-01-2022 | |
Foto: Martijn ter Horst
Foto: Martijn ter Horst

Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op om maandagmiddag massaal (al dan niet met trekkers) naar het provinciehuis van Overijssel te komen.

In het provinciehuis is maandagmiddag een hoorzitting over een handhavingsverzoek dat FDF bij de provincie heeft ingediend. Volgens FDF beschikt het distributiecentrum van Jumbo in de regio niet over een Natuurbeschermingswet (NB)-vergunning, terwijl het die wel zou moeten hebben. FDF wil dat de provincie hierop gaat handhaven. De provincie wees het verzoek af. In het kader van de bezwaarprocedure wordt nu een hoorzitting gehouden.

De provincie Overijssel laat weten dat het verzoek inderdaad is afgewezen vanwege het ontbreken van belang, maar was vrijdag niet in de gelegenheid hier verdere toelichting op te geven. FDF-voorzitter Mark van den Oever vindt het belachelijk dat FDF moet aantonen dat zij belang hebben om een handhavingsverzoek in te kunnen dienen, terwijl milieuorganisatie MOB overal tegen procedeert. Hij roept boeren op om naar het Overijsselse provinciehuis te komen maandag.

Meer handhavingsverzoeken ingediend

Van den Oever laat weten dat FDF nu in ieder geval in vier provincies handhavingsverzoeken heeft ingediend, maar dat de organisatie van alle provincies dezelfde afwijzingsbrief ontving. Volgens hem hebben de provincies samen afgesproken hoe te reageren. Hij hoopt dat ze maandag de Overijsselse commissie ervan kunnen overtuigen wel belanghebbende te zijn. Anders zal FDF naar de rechter stappen, maar dat kost meer tijd.

Lees ook: Farmers Defence Force doet aangifte tegen Jumbo

Graumans
Kirsten Graumans Redacteur


Beheer