FDF bereid excuses aan tafel met minister te herhalen

Foto: ANP
Foto: ANP

Farmers Defence Force (FDF) is bereid opnieuw excuses te maken over een persbericht gericht aan het agrarische bedrijfsleven als ze om tafel gaan met landbouwminister Carola Schouten en premier Mark Rutte.

Dat zei Jeroen van Maanen die namens de groep spreekt met het kabinet.

“We hebben ’m gisteren al in het openbaar gedaan en als dat hier persoonlijk nog moet, zullen we ’m herhalen”, zei Van Maanen voorafgaand aan een ontbijt met Rutte en Schouten vrijdagochtend. Zij hervatten in principe de gesprekken met koepelorganisaties het Landbouw Collectief, waar FDF deel van uitmaakt.

Dreigende taal

Dat overleg werd woensdag opgeschort na een persbericht van FDF met dreigende taal. Organisaties die buiten het collectief met het kabinet praten zouden de boerensector “als een Judas verraden”.

Excuses

Schouten en de premier wilden pas weer praten met de partijen nadat het Landbouw Collectief afstand had gedaan van de woorden van haar meest uitgesproken lid. FDF zelf heeft excuses gemaakt in het openbaar. Het kabinet wil daarnaast dat zowel de koepelorganisatie als de protestgroep erkent dat het kabinet zelf bepaalt met wie het spreekt.

Vrijdagochtend benadrukte Schouten dat ze wil dat er duidelijk afstand wordt genomen van die woorden.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau


Beheer