FDF brengt onaangekondigd bezoek aan D66‘er Jetten

Leden van Farmers Defence Force bezorgden de met corona besmette Jetten een voedselpakket.

Boeren van Farmers Defence Force stonden dinsdagavond spontaan op de stoep bij D66-fractievoorzitter Rob Jetten. De politicus heeft deze week bekendgemaakt besmet te zijn met corona en zit daarom in thuisisolatie. De vijf boeren brachten hem een pakket met ‘gezond Nederlands voedsel’: vlees, eieren en melk.

Jetten: boeren zijn te ver gegaan

Jetten laat via Facebook weten het gebaar van de boeren te waarderen, maar vindt ook dat de boeren te ver zijn gegaan. De boeren stonden onaangekondigd, in het donker voor zijn huis, volgens Jetten was er geen sprake van een dreigende sfeer. “Ik vind – hoe aardig het gebaar ook bedoeld is – dat actiegroepen politici niet thuis moeten opzoeken.”

Verhouding tussen D66 en boeren

Jetten legt vervolgens uit waarom de verhouding tussen zijn partij en de actieboeren van FDF tot nog toe niet heel goed is. “Mijn auto werd bij een bezoek aan Diepenheim klemgereden door tractoren en met stickers beplakt. Er was een geëmotioneerde protestactie in Winterswijk met veel tractoren tijdens een werkbezoek van mij, waarbij andere FDF’ers samen met de politie de rust moesten terugbrengen. Na dat soort ervaringen is het wellicht voor te stellen dat ik toch even vreemd opkeek toen ik gisteravond de deur open deed en het FDF-logo op de jasjes zag.”

Hij besluit zijn betoog met de conclusie dat actiegroepen, welke dan ook, politici niet thuis zouden moeten opzoeken. Hij zegt graag met de boeren in gesprek te gaan, maar dan wel bij de Tweede Kamer en niet bij zijn voordeur.

FDF: ludieke actie

De achterban van Farmers Defence Force noemt de actie ‘ludiek en origineel’ in de communicatiegroepen van FDF. Het is niet de eerste keer dat FDF‘ers onaangekondigd bij min of meer publieke figuren aanbelden. Eerder trok een groep van tientallen boeren naar het huis van milieuactivist Johan Vollenbroek, om een brief te overhandigen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.