FDF met trekkers van koning naar CBL

Foto: ANP
Foto: ANP

FDF wil volgende week dinsdag 17 november met trekkers eerst naar Paleis Huis Ten Bosch en daarna door naar het pand van het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) in Leidschendam.

Dat staat in het voorlopige programma dat FDF op 10 november bekendmaakte. De actieorganisatie hoopt dat de boeren dit keer ook echt met de trekker mogen demonstreren, zo gaat het rond in de boerenappgroepen. De laatste keer dat FDF met trekkers wilde demonstreren, in Bilthoven, stak de veiligheidsregio Utrecht er op het laatste moment een stokje voor. In de FDF-kanalen valt te lezen dat de boeren nu afspraken hebben gemaakt met de politie.

Nieuw begin

Dinsdag is wat FDF betreft een nieuw begin van een periode van boerenacties. De boeren willen wederom hun ongenoegen over de stikstofwetten laten horen. Daarvoor willen ze naar Huis Ten Bosch in Den Haag, waar de Koning en Koningin wonen. De bedoeling is om het staatshoofd over te halen de wet niet te ondertekenen, als deze door de beide Kamers zijn goedgekeurd. De brief met dit verzoek willen de boeren rond 10:00 uur aan de Koning overhandigen, de boeren worden om 09:00 uur bij het Paleis verwacht.

Keurmerk Farmer Friendly

Het tweede deel van de boerenactie speelt zich af in Leidschendam, bij het CBL, waar de actieboeren het definitieve plan voor het keurmerk Farmer Friendly aan de supermarktkoepel willen overhandigen. Boeren kunnen zich ook ter plekke inschrijven voor de bijbehorenden coöperatie. Via dit vehikel moeten boeren uiteindelijk een betaling kunnen krijgen.

FDF zegt later deze week nog in te gaan op gedragsregels en aanwijzingen in verband met de coronavoorschriften.

van Rooijen

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.