FDF: nieuwe acties op komst tegen stikstofwet

Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op om zich klaar te maken om actie te gaan voeren tegen de nieuwe stikstofwet.

Dat zegt voorzitter Mark van den Oever in een vlog vanaf zijn bedrijf, waar hij uit de doeken doet wat er mis is met de wet.

‘Ambitie kabinet onmogelijk te halen’

De ambitie van het kabinet om in de helft van de natuurgebieden de stikstofuitstoot onder de kritische drempelwaarde te krijgen, is volgens Van den Oever onmogelijk te halen voor de landbouw. “Dat betekent dat er gewoon steeds meer maatregelen worden genomen, tot die kritische waarde behaald is. Aangezien we die niet kunnen halen, betekent dat het einde van de landbouw.” Ook bekritiseert hij de aankondiging van aanscherping van de emissienormen voor stallen in 2023.

‘In de benen komen’

Van den Oever vraagt daarom zijn achterban om de app-groepen, waarin boeren elkaar op de hoogte houden van de acties van FDF, in de gaten te houden: “Tot nu toe is het naar mijn inziens nog veel te rustig. We zullen met z’n allen in de benen moeten komen. Onze belangenbehartigers aan tafel laten het op dit moment zitten. Dus dan zal FDF weer de kar moeten gaan trekken om de wal het schip te laten keren. Bereid je maar voor, we gaan binnenkort in actie komen.”

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.