FDF plant trekkeractie bij het Catshuis op 5 februari

Farmers Defence Force (FDF) vraagt haar achterban om 5 februari met de trekker te komen protesteren bij het Catshuis, de ambtswoning van de premier in Den Haag.

Die dag overlegt het Landbouw Collectief met landbouwminister Carola Schouten en premier Mark Rutte over de stikstofaanpak.

Farmers Defence Force is een van de 13 partijen van het landbouwcollectief, maar vraagt nu aan ‘de strijders’ om op 5 februari druk te zetten op de bewindspersonen en massaal naar Den Haag te komen. “Den Haag moet op zijn grondvesten schudden”, aldus Mark van den Oever in zijn oproep aan de boeren.

Van den Oever schrijft dat hij ziet dat de boeren niet serieus worden genomen. Hij verwijt de bewindspersonen dat ze ‘in hun achterkamertjes zitten te werken aan achterbakse plannetjes’, die schadelijk zijn voor boerenbedrijven. Als voorbeeld noemt hij de onduidelijkheid over het al dan niet bereiken van een akkoord tussen de collectieve partijen en het ministerie, halverwege december. 5 februari is wat hem betreft ‘Judgement Day’.

In november kwamen spontaan tientallen boeren, al dan niet met trekkers naar het Catshuis om hun ongenoegen te uitten.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.