Skip to content

Ferrero werkt aan lancering plantaardige Nutella

Ferrero werkt aan een plantaardige variant van zijn chocoladepasta Nutella. Vooralsnog komt de vegan Nutella alleen in Italië in de winkels.

Ferrero werkt aan vegan nutella

De iconische chocoladepasta Nutella krijgt een vegan variant. - Foto: Ferrero

De Italiaanse chocoladegigant Ferrero bereidt zich voor op de lancering van een plantaardige variant op zijn iconische chocoladepasta Nutella.

Tijdens een bijeenkomst op Sardinië is de plantaardige chocoladepasta gepresenteerd aan retailers. Naar verluidt komt deze in het najaar van 2024 in de schappen. De chocopasta bevat dezelfde ingrediënten, alleen is het melkpoeder vervangen door een nog onbekend plantaardig alternatief. Vooralsnog komt de plantaardige Nutella alleen in Italië in de verkoop.

Met de plantaardige variant mikt Ferrero op flexitariërs en consumenten met een lactose-intolerantie. De pasta is vegan gecertificeerd.

Vegan chocola

Ferrero is eigenaar van meer iconische chocolademerken: Ferrero Rocher en Kinder. Beide merken hebben nog geen plantaardig alternatief. In het chocoladeschap zijn wel vegan alternatieven te vinden. Het gaat dan met name om pure chocolade, waar sowieso geen melkpoeder aan wordt toegevoegd. Andere producenten, zoals Lindt, vervangen melkpoeder door amandelen en havermeel of gebruiken cacaoboter. Nestlé introduceerde in 2022 een veganistische variant van de chocoladereep KitKat.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin