Skip to content

Filipijnse eigenaar Quorn ziet verkopen vleesvervangers teruglopen

In totaal schreef het bedrijf in 2023 €166 miljoen af op de vleesvervangerstak.

Quorn

Foto: Quorn

Het Filipijnse voedingsbedrijf Monde Nissin ziet de verkoop van Quorn teruglopen. De netto-omzet van het merk nam met 4,2% af.

Daarmee is het einde nog niet in zicht, stelt CEO Henry Soesanto. Hij vertelt tijdens de presentatie van de jaarcijfers dat het eerste kwartaal van 2024 niet veel beters in petto heeft voor de vleesvervangers. In totaal schreef het bedrijf in 2023 €166 miljoen af op de vleesvervangerstak. Dit komt bovenop de €338 miljoen die Monde Nissin het jaar daarvoor afschreef.

Terugloop op Britse markt

Directeur van Quorn Nick Cooper wijst naar de inflatie die nog altijd druk op de portemonnee van de consument. Vooral in de teruglopende verkopen in het Verenigd Koninkrijk, de thuisbasis, zit het bedrijf in de weg. “De Britse vleesvervangermarkt is gekrompen met 7,2% in het laatste kwartaal van 2023. Dat is in lijn met de krimp van Quorn.” Hij wijst er wel op dat de omzet in de foodservice blijft stijgen. Het bedrijf heeft een samenwerking met fastfoodketen KFC in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Quorn niet meer te koop in Nederland

In Nederland zijn de vleesvervangers van Quorn niet langer te vinden in het supermarktschap. Door de hoge inflatie en ‘significante’ afname van distributiepartners heeft het bedrijf de producten uit de verkoop genomen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin