Skip to content

Fitch licht positief over RFC

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Mark Pasveer

Foto: Mark Pasveer

Kredietbeoordelaar Fitch verwacht voor dit jaar positievere resultaten voor FrieslandCampina.

Dit gebeurt naar verwachting door herstel van de foodservice, betere resultaten in China/Hong Kong en een lagere voltiliteit van de zuivelmarkten.

Ook de eind vorig jaar aangekondigde herstructurering moet bijdragen, maar het herstel van de rentabiliteit verloopt trager dan verwacht. Aldus Fitch in de jongste beoordeling.

Rating FrieslandCampina blijft BBB+

Vanwege de vele onzekerheden handhaaft Fitch de officiële rating op BBB+, maar geeft daarbij nu de verwachting ‘stabiel’ af in plaats van negatief. De voorziene brutowinst (EBITDA) is met een verwachte 8% nog niet heel goed, maar toch aardig beter dan vorig jaar, aldus Fitch.

Ook de in juni 2020 statutair vastgelegde (gedeeltelijke) achterstelling van melkgeldbetalingen wordt door de kredietbeoordelaar als positief gezien voor de financierbaarheid van het bedrijf.

Leningen en verplichtingen geen bezwaar

Dat FrieslandCampina een coöperatie is en dat leden leningen verstrekken aan het bedrijf ziet het bureau, anders dan Standard & Poors, niet als een negatief iets. Ook de bijkomende verplichtingen, zoals afname van alle melk, zijn op zich geen bezwaar. De zuivelonderneming weet volgens Fitch prima om te gaan met de specifieke uitdagingen die dat met zich meebrengt. De aanvoerketen is stabiel, de afzetmarkten goed gespreid.

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin