Flauwe markt laat aardappelprijzen verder zakken

06-03-2020 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

Aardappelprijs Bintje zakt deze week met 50 cent naar € 12 per 100 kilo.

Een zeer flauwe stemming in de aardappelmarkt resulteert opnieuw in lagere prijzen voor de aardappelen. De Belgische Belgapom-noteringen dalen over de hele linie naar € 12 per 100 kilo.

De Bintje-prijs zakt deze week volgens de beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en -verwerking met 50 cent naar € 12 per 100 kilo. De oorzaak wordt toegeschreven aan de flauwe stemming in de markt, hetgeen inhoudt dat er meer wordt aangeboden dan waarvoor vraag is.

Lees verder onder de grafiek.

Aardappelprijs Fontane en Challenger

Bij Fontane liggen in een rustige markt vraag en aanbod wat dichter bij elkaar, maar ook voor dit ras gaat de Belgapom-notering omlaag. In vergelijking met vorige week zakt de Fontane-prijs met € 1 naar € 12 per 100 kilo. Daarmee ligt de prijs € 2 lager dan 2 weken geleden. Hetzelfde geldt voor het ras Challenger. Ook hiervoor zakt de prijs naar € 12 per 100 kilo.

Vertrouwen aardappelmarkt weggezakt

De verslechterde situatie op de aardappelmarkt komt ook tot uiting in de handel op de termijnmarkt in Leipzig. Het aprilcontract noteert nog slechts € 12 per 100 kilo. Juni noteert € 13,50 per 100 kilo. Het vertrouwen in de rest van het seizoen is daarmee flink weggezakt. Begin vorig maand werd voor het aprilcontract nog € 17,50 per 100 kilo betaald.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Ramaker
John Ramaker Chef-redacteur
Meer over


Beheer