Doorgaan naar artikel

Flauwe stemming op uienmarkt

Foto: Peter Roek premium

Foto: Peter Roek

Na een periode met oplopende prijzen maakt de uienmarkt een pas op de plaats.

Het is deze week erg rustig op de uienmarkt. Er worden maar weinig transacties gemeld. De beurs in Emmeloord noteert voor gele uien deze week € 70 tot € 80 per 100 kilo, voor zowel fijn als grof. Het is voor het eerst in 4 weken dat de beurs noteert. Het geringe aantal transacties maakt het lastig om een goede notering neer te zetten. Op de beurs in Middenmeer noteren gele uien (60 % grof) deze week € 85 per 100 kilo. Dat is een daling van € 1 ten opzichte van vorige week.

De baalprijzen zijn de afgelopen weken flink toegenomen. Daarbij is te zien dat er behoorlijke prijsvariatie is ontstaan tussen verschillende aanbieders. Voor de middelmaten worden baalprijzen van € 80 tot € 90 per 100 kilo genoemd.

Van kooplust uit het buitenland is deze week geen sprake. Mogelijk zoekt men vanwege het hoge prijsniveau naar alternatieven. Egypte biedt uien aan, maar veel andere opties zijn er niet.

Het huidige seizoen duurt nog enkele maanden. De start van het nieuwe seizoen komt langzaam op gang. Met de laatste week van maart op komst is tot dusverre naar schatting hooguit een paar procent van het areaal uien gezaaid.

Prognose: stabiel tot licht dalend.

Prijsinformatie over uien vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin