Flinke prijsstijging zuivelveiling Fonterra

Foto: Canva
Foto: Canva

De zuivelprijsindex van de Global Dairy Trade-internetveiling van Fonterra kwam dinsdag 4,8% hoger uit dan op de veiling van 5 januari.

Ook toen steeg de index van het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf al met 3,9%. Mageremelkpoeder steeg met 7% tot $ 3.243 per ton. Het product is duurder dan het vorige prijsrecord in december 2019, toen het net door de $ 3.000-grens brak. Vollemelkpoeder, het belangrijkste product voor Nieuw-Zeelandse boeren, steeg ook naar een prijsrecord: met 2,2% tot $ 3.380.

Groot vertrouwen

De prijsstijging is het resultaat van een groot vertrouwen van kopers en een sterke vraag vanuit China. Ook prijzen voor vet stijgen. Boter steeg 4,6% in prijs, boterolie maar liefst 17,2%. Lactose kwam 6,6% hoger uit. Er werd 29.606 ton zuivelproducten verkocht. De volgende veiling is op 2 februari.

Kijk ook op FoodAgribusiness.nl/markt voor andere zuivelprijzen

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.