Flitsbezorger Flink mikt op winstgevendheid

04-01 | |
Flink

De Duitse flitsbezorger Flink, die ook in Nederland actief is, mikt er na jaren verlies op dat haar Duitse activiteiten tegen het eind van dit jaar winstgevend kunnen draaien. Een jaar later moet dat dan opgaan voor alle bedrijfsactiviteiten, inclusief die in Nederland en Frankrijk.

Dat heeft medeoprichter en CEO Oliver Merkel laten weten aan de Financial Times. Van de afleveringshubs is nu al 1 op de 5 winstgevend. ‘’We maken goede vooruitgang om dat voor het hele bedrijf te bereiken.” Het gemiddelde orderbedrag ligt inmiddels ook boven de € 30, aldus Merkel, die een snelle beursgang van zijn bedrijf op dit moment uitsluit.

Groei Flink in langzamer tempo

Flink, na een consolidatieslag een van de weinige overgebleven zelfstandige flitsbezorgers, heeft afgelopen jaar volgens voorlopige cijfers een omzet gedraaid van € 400 miljoen. Dat zou dan vijf keer zoveel zijn als in 2021.

Voor het nieuwe jaar voorziet Merkel nog wel groei maar in een langzamer tempo dan tot nu toe. Om geld te bespare,n zal Flink ook minder investeren in een verdere expansie. Dat heeft ook te maken met het feit dat het voor dergelijke snelgroeiende maar verlieslijdende ondernemingen steeds moeilijker is geworden nieuw kapitaal aan te trekken.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer