Flynth: zorg voor juiste papier bij steunaanvraag

Deelnemers aan de steunregeling aardappelen moeten er bij afvoer van hun aardappelen zeer attent op zijn van elke vracht de juiste papieren te hebben.

Het gaat om de vrachtbon, weegbrief en de factuur van betaling door de afnemer. Dat zegt sectormanager akkerbouw Hendrik Jan Bos van Flynth adviseurs en accountants. Bij de veelvuldige contacten die Bos heeft met medewerkers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) merkt Bos dat die er zeer gespitst op zijn om fraude met de steunregeling te voorkomen.

Dat is volgens Bos niet meer dan logisch. “Voorkom daarom als deelnemer vormfouten waarmee je een deel van je steun zou kunnen verspelen”, aldus Bos. “Voer je 30 vrachten af? Zorg dan voor 30 vrachtbrieven, 30 weegbrieven en 30 facturen. Dus ook als je je aardappelen aan de buurman verkoopt.”

Voer je 30 vrachten af? Zorg dan voor 30 vrachtbrieven, 30 weegbrieven en 30 facturen

Aanmelden tot 18 juni

Akkerbouwers met door de corona overtollig geworden aardappelen kunnen die tot 18 juni aanmelden voor de compensatieregeling van de overheid. Volgens een inventarisatie ging half maart gaan om ongeveer een miljoen ton. In totaal is daarvoor € 50 miljoen beschikbaar. Volgens Bos ervaren veel akkerbouwers dat de steunaanvraag vrij veel papierwerk met zich meebrengt.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.