FNV woedend over ontslagen bij Offerman

06-07-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Vleeswarenbedrijf Offerman/Terbeke in Borculo heeft binnen twee weken negen mensen op straat gezet. Dit gebeurde volgens het FNV zonder enige aankondiging en afspraken.

Het FNV is woest en beraadt zich nu op juridische stappen tegen de vleeswarenboer. Dat meldt vakbond FNV.

Slecht aanbod

FNV-bestuurder Voedingsindustrie Liza van Nuysenburg: “Door in Borculo een dealtje met de OR te sluiten, lopen deze 9 medewerkers duizenden euro’s mis.” De negen werknemers in Borculo zijn vorige week maandag met hun ontslag geconfronteerd tijdens wat zij dachten dat een functioneringsgesprek zou zijn, volgens FNV. “Daar kregen ze een vaststellingsovereenkomst onder hun neus geschoven, die de directie met de OR is overeengekomen. Ze worden geëist binnen een week en een dag te tekenen voor het ontslag-aanbod. Offerman dreigde ze met een boeteclausule als ze niet zouden tekenen. Met het mes op je keel dus tekenen bij het kruisje”, aldus Nuysenburg.

Pensioen

Ook wil de werkgever niet meewerken aan het veilig stellen van de voorwaardelijke pensioenrechten, waardoor deze werknemers hun voorwaardelijke pensioenrechten volledig dreigen kwijt te raken.

Essink
Stefan Essink Voormalig redacteur


Beheer