Fonds keurt acht restauratieprojecten goed

02-07-2020 | |
Boerderij in Noord-Holland (archiefbeeld) - Foto: Fotopersbureau Dijkstra
Boerderij in Noord-Holland (archiefbeeld) - Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Het Boerderijenfonds heeft per 1 juli acht projecten voor restauratie en herbestemming van agrarisch erfgoed goedgekeurd. Hiertoe keert het fonds € 1,5 miljoen uit.

Dat meldt het Boerderijenfonds. De gebouwen worden met het oog op cultuurhistorische waarden, erf en landschap, meerwaarde en op basis van ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit van gebouwen en erf verbeterd. Voorbeelden van nieuwe functies die de oude boerderijen kunnen krijgen zijn een bezoekboerderij, een kinderdagverblijf, een klooster, een hospice of een woon-zorgcomplex. De toegekende projectaanvragen komen uit de provincies Noord- en Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Gelderland en Noord-Brabant.

Herbestemming van agrarisch vastgoed

Het Boerderijenfonds is een stimuleringsfonds voor herbestemming van agrarisch vastgoed. Het fonds kan eigenaren financieel ondersteunen of advies geven. Het fonds is een initiatief van stichting Agrarisch Erfgoed Nederland. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakte het fonds mogelijk met een bijdrage van € 5 miljoen voor de periode 2020-2023. Met dit bedrag kunnen 25 tot 30 projecten ondersteund worden.

Essink
Stefan Essink Voormalig redacteur
Meer over


Beheer