Doorgaan naar artikel

Fonterra en Nestlé verkopen Braziliaanse joint venture aan Lactalis

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Fonterra premium

Foto: Boerderij

Fonterra en Nestlé verkopen hun Braziliaanse joint venture Dairy Partners Americas (DPA) aan Lactalis. De Franse zuivelgigant betaalt voor DPA omgerekend zo’n € 125 miljoen. Fonterra verwacht dat de verkoop, afhankelijk van goedkeuring van de autoriteiten, halverwege 2023 wordt afgerond.

De activteiten stonden als vanaf begin 2020 in de etalage, maar de verkoop werd vertraagd als gevolg van de uitbraak van Covid-19. CEO Miles Hurrell geeft aan dat de verkoop goed past in Fonterra’s strategie waarin de focus ligt op het tot waarde brengen van Nieuw-Zeelandse melk.

Focus op Braziliaanse markt

De joint venture tussen Fonterra en Nestlé dateert uit 2003. De onderneming werd in eerste instantie opgericht voor de productie en verkoop van zuivelproducten in Latijns Amerika. Later kwam de focus te liggen op de Braziliaanse markt. Fonterra heeft 51% van de aandelen in handen en overige 49% is van Nestlé.

PA bestaat uit twee fabrieken waar 1.300 mensen werken. Een aantal bekende merken van DPA in Brazilië zijn Nestlé, Chamyto, Ninho, Chandelle.

Schulden terugbetalen

Hurrell geeft in een bericht aan de leden aan dat de verkoopopbrengsten gebruikt worden om de schulden met betrekking tot dat bedrijf terug te betalen. Aangezien de onderneming al sinds 2020 in de verkoop stond, verwacht hij dat de verkoop weinig impact gaat hebben op de verwachte inkomsten van Fonterra dit seizoen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin