Fonterra verhoogt winstverwachting

12-09 | |
Miles Hurrell, CEO van Fonterra. Foto: Fonterra
Miles Hurrell, CEO van Fonterra. Foto: Fonterra

Nieuw-Zeelands grootste zuivelverwerker Fonterra verhoogt zijn winstprognose die uitkomt tussen 45 en 60 Nieuw-Zeelandse dollarcent per aandeel.

Dat is een stijging van 30 tot 45 cent ten opzichte van de vorige prognose. Miles Hurrell, CEO van de onderneming: “De signalen van vraag voor zuivel die we aan het einde van het fiscale jaar 2022 zagen, blijven zorgen voor stijgende prijzen en goede marges op kaas en eiwitproducten.” Dat is de belangrijkste drijfveer om de winstverwachtingen voor het fiscale jaar 2023 naar boven bij te stellen. De hoogte van de winst per aandeel over het melkseizoen 2021-’22 wordt in de loop van deze maand bekendgemaakt.

Minder melk

In hetzelfde persbericht verlaagt Fonterra de verwachte melkaanvoer voor het seizoen 2022-’23 met bijna 1% tot 1.495 miljoen kilo MilkSolid. Omgerekend is dat ongeveer 19,7 miljoen ton melk. Hurrell: “We zien een vermindering van de melkophalingen, doordat de weersomstandigheden in sommige delen van Nieuw-Zeeland een trage start van het seizoen veroorzaakten. Het land kampte recentelijk met overstromingen in het noorden van het land en op het bovenste gedeelte van het zuidelijke eiland.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer