Skip to content

FoodDrinkEurope wil meer promotie EU-voedsel in derde landen

FoodDrinkEurope vindt dat het promotiebeleid van de EU voor voedingsmiddelen meer gericht moet worden op derde landen.

Nieuws
Food
Dirk Jacobs, directeur-generaal van FoodDrinkEurope, de Europese brancheorganisatie voor de voedsel- en drankenproducerende industrie. - Foto: FoodDrinkEurope premium

Dirk Jacobs, directeur-generaal van FoodDrinkEurope, de Europese brancheorganisatie voor de voedsel- en drankenproducerende industrie. - Foto: FoodDrinkEurope

FoodDrinkEurope vindt dat het promotiebeleid van de EU voor voedingsmiddelen meer gericht moet worden op derde landen. De brancheorganisatie van de voedingsmiddelen- en drankenproducenten in Europa constateert dat steeds minder geld wordt besteed aan promotie in landen buiten de EU.

De EU heeft een budget voor de promotie van voedingsmiddelen en agrarische producten. Daar is € 176 miljoen voor beschikbaar in 2022. Dat is € 15 miljoen minder dan het budget in 2020, schrijft Léna Girard, manager Economic Affairs bij FoodDrinkEurope, in een bijdrage op LinkedIn. “De laatste jaren is het aandeel in het budget bestemd voor promotie in derde landen behoorlijk gedaald. Wij vinden dat de nadruk moet liggen op landen buiten de EU. De promotie kan daar helpen het marktaandeel van Europese producten te vergroten, of om nieuwe afzetmarkten te openen.”

Promotiebeleid van belang

Girard vindt het promotiebeleid van belang voor de voedingsmiddelensector. “Het ondersteunt het concurrentievermogen van de Europese agrovoedingssector. In de huidige economische en geopolitieke context worden de Europese en mondiale toeleveringsketens voor agrovoeding op de proef gesteld, door het risico op een tekort aan grondstoffen en voedingsingrediënten. Het beleid voor de afzetbevordering is een belangrijk middel om Europese voedingsmiddelen- en drankensector te versterken.”

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin