Foodello verkoopt 700.000 kilo aan restpartijen voedsel

06-01 | |
Foodello
Foodello verkocht 165.000 koffiecups en 11.150 pakken hagelslag. Foto: Canva

De verkoop van restpartijen voedsel is populair in Nederland. De online supermarkt Foodello verkocht in 2022 700.000 kilo voedsel via hun webshop, meldt het bedrijf.

Het van oorsprong Finse Foodello is sinds 2021 actief in Nederland. Door de hoge inflatie gaf het bedrijf medio vorig jaar al aan dat de verkoop van restpartijen van supermarkten in de lift zit. Langhoudbare producten zijn geliefd bij Nederlandse consumenten. De online supermarkt verkocht 165.000 koffiecups en 11.150 pakken hagelslag. Verder wordt de top vijf gevuld met pindakaas, ontbijtkoek en rijst. Marketingmanager van Foodello, Bas Dekker, voorziet dat consumenten in 2023 ook op de kleintjes blijven letten. “Door te kopen bij Foodello lever je niets in op kwaliteit en voedselveiligheid, maar bespaar je zinvol kosten omdat je tegelijkertijd actief bijdraagt aan het verminderen van voedselverspilling.”

Voedselverspilling tegengaan

In 2016 is Fiksuruoka in Finland opgericht. Het bedrijf heeft als doel om voedselverspilling tegen te gaan en biedt restpartijen aan met korting. Het bedrijf koos voor Nederland als eerste uitbreiding, omdat de online infrastructuur hier goed geregeld is en consumenten al relatief vaak boodschappen online bestellen. Om beter aan te sluiten bij de Nederlandse markt is de naam hier Foodello. Daarnaast is het bedrijf ook actief in Vlaanderen.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer