ForFarmers start procedure tegen directeur dochterbedrijf

10-09 | |
ForFarmers nam het veevoerbedrijf Vleuten-Steijn over in 2016. ForFamers heeft nu beslag laten leggen op delen van de administratie van dochterbedrijf. - Foto: ANP
ForFarmers nam het veevoerbedrijf Vleuten-Steijn over in 2016. ForFamers heeft nu beslag laten leggen op delen van de administratie van dochterbedrijf. - Foto: ANP

Veevoerbedrijf ForFarmers heeft beslag laten leggen op delen van de administratie van dochterbedrijf Vleuten-Steijn in Sint-Oedenrode en Deurne. ForFarmers vermoedt dat een van de voormalige eigenaren het bedrijf heeft ‘benadeeld’.

Vorige week heeft de politie een inval gedaan. Over wat dat precies inhoudt en wat er precies aan de hand is wil een woordvoerder niets zeggen omdat er sprake is van een juridisch traject. Volgens diverse bronnen zou het gaan om concurrerende activiteiten van vader en zoon Van der Steijn. De familie Van Der Vleuten, de andere voormalige eigenaar, heeft er niets mee te maken benadrukt de woordvoerder.

Overname in 2016

ForFarmers nam het veevoerbedrijf Vleuten-Steijn over in 2016. Het bedrijf was gespecialiseerd in de verkoop van voer aan vooral grote varkensbedrijven in het biggen- en zeugensegment. Het bedrijf produceerde zelf geen voer, dat was uitbesteedt aan derden. Volgens het overnamebericht haalde Vleuten-Steijn in 2015 een omzet van € 91 miljoen via de verkoop van bijna 300.000 ton voer in Nederland en Duitsland. Tot nu toe opereert Vleuten-Steijn als zelfstandige eenheid binnen ForFarmers.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Esselink
Wim Esselink RedacteurBeheer