ForFarmers UK fuseert met Britse producent pluimveevoer

01-07 | |
Foto: ForFarmers
Foto: ForFarmers

ForFarmers United Kingdom en 2Agriculture fuseren hun activiteiten in een joint venture.

Daarmee willen de twee bedrijven een groter aantal klanten bedienen. De joint venture zal goed zijn voor een gecombineerd volume van ruim 3 miljoen ton mengvoer per jaar.

FoFarmers UK is een dochteronderneming van het beursgenoteerde ForFarmers. Het bedrijf zet ongeveer 2 miljoen ton mengvoer per jaar af dat wordt geproduceerd in 14 fabrieken. Het grootste deel van het voer gaat naar de herkauwers- en varkenssector. 2Agriculture levert 1,2 miljoen ton voer per jaar aan pluimveehouders, waarvan het grootste deel onderdeel is van een integratie. Het heeft 5 fabrieken in Schotland, East Anglia en Noord-Wales.

Toegang tot groeiende pluimveesector

Met de fusie krijgt ForFarmers betere toegang tot de groeiende pluimveesector. De marktverwachting voor de pluimveesector in het Verenigd Koninkrijk is het meest positief van alle sectoren. Tegelijkertijd biedt het mogelijkheden de organisatie efficiënter te maken. 2Agriculture kan profiteren van gezamenlijke investeringsmogelijkheden verspreid over een groter volume, een grotere geografische spreiding van productielocaties en uitbreiding naar andere sectoren.

Geldende verplichtingen

De fusie is een zogenoemde transactie met gesloten beurs. Dat wil zeggen dat er geen geldelijke verplichtingen zijn. Beide partijen brengen hun activiteiten en bezittingen in. De aandelenverhouding zal 50,1% voor ForFarmers UK en 49,9% voor 2Agriculture zijn. Dit is gebaseerd op de huidige waarde van de twee ondernemingen en de verwachtingen van de partners voor 2022 en verder.

De omzet van ForFarmers in het Verenigd Koninkrijk bedroeg in 2021 zo’n € 649 miljoen bij een brutowinst van € 113 miljoen en een onderliggende Ebitda (resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) van € 16 miljoen. Vorig jaar daalden zowel de Ebitda, het afgezette Total Feed (alle voerproducten) als het mengvoervolume in het Verenigd Koninkrijk.

De beurskoers steeg na bekendmaking van het nieuws halverwege de ochtend naar € 2,72. Een stijging van ruim 2% ten opzichte van de slotkoers van donderdag.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Kloosterman


Beheer