Doorgaan naar artikel

Frankrijk heeft nieuwe minister van landbouw

In de nieuwe Franse regering is Marc Fesneau benoemd tot minister voor landbouw en voedselsoevereiniteit.

Foto: ANP/ GUILLAUME SOUVANT / AFP premium

Marc Fesneau - Foto: ANP/ GUILLAUME SOUVANT / AFP

In de nieuwe Franse regering is Marc Fesneau benoemd tot minister voor landbouw en voedselsoevereiniteit. Hij volgt Julien Denormandie op die uit de politiek vertrekt om meer tijd te besteden met zijn gezin.

Fesneau was eerder woordvoerder landbouw en fractieleider voor de politieke partij MoDem in de Assemblee en recent minister voor de relaties met het parlement. Hij is geboren en opgegroeid in Parijs maar heeft daarna enkele jaren gewerkt voor de Kamer voor de Landbouw in Loir-et-Cher rond Blois. Daar was hij onder meer belast met de uitvoering van het Europese regionale fonds. Zijn benoeming past in de komst van een nieuwe regering onder premier Elisabeth Borne na de herverkiezing van president Emmanuel Macron, in Frankrijk de feitelijke regeringsleider.

Denormandie geprezen voor inzet

Denormandie wordt alom geprezen voor zijn grote inzet voor de agrarische wereld. Hij heeft de laatste maanden onder meer leiding gegeven aan de campagne tegen de epidemie van vogelgriep en ook een nieuwe wet over prijsgaranties voor primaire producenten tot stand gebracht. ‘’De laatste twee jaar heb ik onvermoeibaar gestreden voor onze boeren, onze jagers, onze spelers in de voedselketen, waar ik gepassioneerd van hou. Ik heb hen met kracht verdedigd omdat ze fantastisch werk doen en het respect verdienen van de hele natie,” aldus Denormandie in zijn afscheidsspeech.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin