Frankrijk weet nog voor € 5 miljard te exporteren

Frankrijk heeft in de maand april ondanks de coronabeperkingen toch nog voor € 4,966 miljard aan agrarische en voedingsproducten weten te exporteren. Dat was echter wel € 785 miljoen, ofwel bijna 14%, minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

De invoer van de agro-voedingsindustrie kwam uit op € 4,4 miljard, een daling met een kleine 10%. Het saldo op de agrarische handelsbalans liep daardoor terug van € 875 naar € 563 miljoen.

Graan naar China en Algerije

De export van graan nam in waarde nog met 14% toe vergeleken met april 2019 door een hogere afname van China en ook Algerije. Ook wist Frankrijk in april meer veevoer naar het buitenland te verschepen. Aan de andere kant vertoonde vooral de uitvoer van wijnen en sterke drank een scherpe daling, met name naar de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Minder vleesproducten naar Duitsland

Daarnaast liep ook de handel in vleesproducten naar Duitsland flink terug. Over de hele linie bleef de uitvoer van kaas en andere zuivelproducten op hetzelfde niveau als een jaar eerder. Aan de invoerkant was er vooral een scherpe daling bij zuivelproducten met daarnaast ook een lagere import van rund- en varkensvlees en van producten op basis van groente of fruit.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.