Doorgaan naar artikel

Frankrijk wil niet bezuinigen op EU-landbouwbudget

Geüpdatet op:
Internationale politiek & beleid
Nieuws
Didier Guillaume, Franse minister voor Landbouw en Visserij. - Foto: AFP

Didier Guillaume, Franse minister voor Landbouw en Visserij. - Foto: AFP

Franse minister van Landbouw en Visserij accepteert niet dat er wordt bezuinigd op landbouwbeleid.

“Wat het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid betreft zijn de zaken erg duidelijk voor Frankrijk. Er kan geen sprake van zijn dat we de voorstellen van de Commissie voor het verlagen van de tweede pijler met 15% en van de eerste pijler met 5% accepteren.”

Dat heeft de Franse minister voor Landbouw en Visserij Didier Guillaume gesteld in een interview. “Het GLB moet ook een geïntegreerd beleid blijven. Het kan niet zo zijn dat iedereen maar doet wat hij wil in zijn eigen hoekje en dat men dan de nadelen voor de concurrentie onderling op Europees niveau afwentelt, met name waar het gaat om milieu-aspecten. Daarom dringen wij er op aan vergoeding voor diensten aan het milieu verplicht te stellen”, aldus de Franse minister.

Kan niet zo zijn dat landbouw als wisselgeld wordt gebruikt

Brexit

De bewindsman vindt verder dat de landbouw en visserij niet als wisselgeld ingezet moeten worden bij de onderhandelingen over een brexit-akkoord. “Het Verenigd Koninkrijk ligt op 22 kilometer van de Franse kust. We willen dus graag de handel met dat land voortzetten. Maar het kan niet zo zijn dat landbouw en visserij dan als wisselgeld worden gebruikt.”

Guillaume bevestigt verder dat hij aanblijft als minister voor Landbouw en zijn kandidatuur voor de verkiezing van burgemeester van Biarritz heeft ingetrokken. “Ik zet me hier nu 18 maanden 100% voor in en wil dit werk graag voortzetten.”

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin