Doorgaan naar artikel

Frans insectenbedrijf haalt $ 372 miljoen binnen

Geüpdatet op:
Nieuws
Eiwittransitie
Ÿnsect heeft een gepatenteerd proces ontwikkeld voor het kweken van meelwormen om een ​​verscheidenheid aan verteerbare eiwitten en meststoffen te produceren. Foto: Canva

Ÿnsect heeft een gepatenteerd proces ontwikkeld voor het kweken van meelwormen om een ​​verscheidenheid aan verteerbare eiwitten en meststoffen te produceren. Foto: Canva

Het Franse insectenbedrijf Ÿnsect heeft $ 372 miljoen bijeen gekregen in een investeringsronde. Het insectenbedrijf zal het ingezamelde geld gebruiken om de grootste insectenkwekerij ter wereld te bouwen in de Franse stad Amiens.

De kwekerij wordt in 2022 opgeleverd en zal jaarlijks 100.000 ton insectenproducten produceren. Het is de eerste keer dat het bedrijf de steun kreeg van Amerikaanse investeerders, waardoor Ÿnsect ook buiten Europa en Azië naar de Verenigde Staten kan uitbreiden.

Kweken van meelwormen

Ÿnsect heeft een gepatenteerd proces ontwikkeld voor het kweken van meelwormen om een ​​verscheidenheid aan verteerbare eiwitten en meststoffen te produceren. Deze producten vervangen dierlijke eiwitten die worden geconsumeerd in de toeleveringsketen door vis- en veehouderijen, dierlijke eiwitten die worden gebruikt in voer voor huisdieren en meststoffen die worden gebruikt in plantenvoeding. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2011, heeft al een kwekerij in de buurt van Dole, Oost-Frankrijk.

​​Revolutie teweegbrengen in voedselketen

Antoine Hubert, medeoprichter, voorzitter en CEO van Ÿnsect, stelt dat het de ambitie is om een ​​revolutie teweeg te brengen in de voedselketen, die volgens Hubert letterlijk begint bij de basis: insecten en aarde. “Het gaat ons allemaal aan, of we nu vleesliefhebbers zijn of veganisten, want het is hoe onze planten en dieren worden gevoed. Ÿnsect gaat niet alleen over insectenteelt: met de klimaatverandering en een toenemende populatie wereldwijd, moeten we meer voedsel produceren met minder beschikbare grond en minder hulpbronnen, zodat we geen bossen kappen en onze oceanen leegmaken. Wij geloven dat Ÿnsect een cruciale rol kan spelen in deze wereldwijde oplossing.”

Het insectenbedrijf claimt voor $ 105 miljoen aan verkoopcontracten met klanten te hebben getekend en te beschikken over dertig patenten.

Snel delen

Image
Marieke Ploegmakers

Redacteur All About Feed

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin