Skip to content

Frans kippenbedrijf LDC ziet omzet flink stijgen

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP - Foto: "Jean-Francois Monier"

Foto: ANP

LDC Groupe, het grootste kippenbedrijf van Frankrijk, heeft in de zes maanden tot 30 september de omzet met 8,4% opgevoerd naar ruim € 2,1 miljard.

In gewicht werd 507.800 ton verkocht; dat is nagenoeg 8% meer dan een jaar eerder. De operationele winst liep echter met 3% terug naar € 88,4 miljoen.

Overnames stuwen omzet en afzet

De toename van de omzet en de afzet is voor een flink deel te danken aan recente overnames. Zo nam LDC Groupe vorig jaar het Belgische Kiplama over, dat Franse vleesproducten invoert en verkoopt in de Benelux. Daarnaast lijfde LDC in Hongarije kippenbedrijf Tranzit in. LCD is in onderhandeling over een overname van het eveneens Hongaarse Marnevall. Dat bedrijf is gespecialiseerd in gepaneerde diepvries kipproducten en draait daarmee een omzet van rond de € 20 miljoen.

LDC wil minder afhankelijk zijn van Franse markt

In de eerste zes maanden van het boekjaar haalde LDC € 191,8 miljoen aan omzet van buiten Frankrijk, dat is de helft meer dan een jaar eerder. Naast Hongarije heeft de Franse groep ook een eigen kippenbedrijf in Polen.

De recente acquisities passen in de strategie om dat buitenlandse aandeel verder op te voeren. Zo wil het Franse bedrijf minder afhankelijk worden van de altijd door de prijzenslag gemarkeerde thuismarkt. LDC hoopt ook de activiteiten van Kiplama op de Benelux-markten verder uit te breiden.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin