Frans kipverwerker LDC boekt 13% meer omzet

29-11-2021 | |
Foto: Marten Sandburg
Foto: Marten Sandburg

Het Franse kippen- en traiteurbedrijf LDC Groupe heeft in de zes maanden tot eind augustus een omzet gerealiseerd van € 2,396 miljard, dat is 12,9% meer dan in dezelfde periode in 2020.

LDC slaagde er bij de pluimvee-activiteiten in de eerste prijsverhogingen door te voeren terwijl ook de verkopen aan de heropende horeca en een hogere omzet een rol speelden bij de omzetgroei. In volume ging de afzet met 5,3% omhoog. Het bedrijf waarschuwt wel dat ‘de ongeëvenaarde stijging van de prijzen van grondstoffen en van de andere kosten nieuwe herwaarderingen van de prijzen in de orde van 9% noodzakelijk maken om het evenwicht in de sectoren te bewaren” Alleen als de lopende onderhandelingen met de supermarkten en andere klanten succesvol verlopen, kan LDC Groupe de winst handhaven op het niveau van twee jaar geleden.

Overgenomen bedrijven

Wat de eerste helft van het boekjaar betreft, spreekt de grootste Franse pluimveeverwerker van ‘tevredenstellende resultaten’. Het bedrijf zag verder de internationale omzet met 19,4% toenemen naar een nog altijd bescheiden € 228,9 miljoen. De groei is mede te danken aan de consolidatie van eerder overgenomen bedrijven in Hongarije en Polen. Ook in deze divisie blijven de doorgevoerde prijsverhogingen echter onvoldoende om de kostenstijging volledig op te vangen. Vorige maand zette LDC Groupe al voet op Britse grond door een overname.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer