Frans suikerbedrijf mikt op 13 ton suiker per hectare

14-09-2022 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Cristal Union, het tweede suikerbedrijf van Frankrijk, mikt bij de nu op gang komende campagne op een gemiddelde opbrengst van 13 ton suiker per hectare. ‘’Over het algemeen lijken de bieten beter bestand tegen de moeilijke klimaatomstandigheden dan veel andere gewassen”, meldt het bedrijf. De opbrengst zal echter wel van regio tot regio sterk kunnen verschillen.

Cristal Union brengt de campagne een week eerder dan gebruikelijk op gang en hoopt die eind december op één fabriek na af te sluiten. ‘’Dat is een mooi compromis, het maakt het mogelijk het potentieel van de bieten te behouden maar tegelijk het gebruik van gas in onze fabrieken in het eerste kwartaal van 2023, als de prijzen een piek kunnen bereiken, zo veel mogelijk te beperken en ook onderbrekingen in de gastoevoer te vermijden.”

Energieverbruik verminderen

Cristal Union heeft de gasvoorziening tijdig veilig gesteld door een contract te sluiten met één van de grootste leveranciers in Frankrijk. Bovendien zijn maatregelen genomen om het energieverbruik in de fabrieken verder terug te dringen. Ook gaat het bedrijf meer suikersiroop en ruwe alcohol tijdelijk opslaan om dat later, als de spanning op de energiemarkten is afgenomen, verder te verwerken.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer