Skip to content

Frans vleeswaren- en cateringbedrijf in het rood

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

Het Franse vleeswaren- en cateringbedrijf Fleury Michon heeft het eerste halfjaar afgesloten met een nettoverlies van € 13,3 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar kwam het verlies uit op € 8,8 miljoen.

De vergelijkbare groepsomzet nam door de sterke groei bij de winkelverkopen van vleewaren en surimi toe met 4,4% naar € 376,7 miljoen. Bij de divisie die maaltijden levert aan luchtvaartbedrijven en bij die voor snacks en maaltijden voor evenementen daalde de omzet in het tweede kwartaal echter met ruim 60%.

Malaise in de luchtvaart

Door de hausse bij de vleeswaren en door strikte kostenbeheersing slaagde Fleury Michon, sinds vorig jaar juli eigenaar van cateringspecialist Marfo in Nederland, er wel in het operationele verlies terug te dringen van € 5,7 miljoen vorig jaar naar € 3,3 miljoen in de eerste helft van 2020. Vanwege de malaise in de luchtvaart moest het bedrijf echter een niet nader genoemd bedrag afschrijven op zijn Amerikaanse activiteiten.

Vleeswarenkartel

Fleury Michon deelt verder mee dat het in beroep is gegaan tegen een boete van € 14,8 miljoen die de concurrentiedienst heeft opgelegd vanwege haar rol in een groot vleeswarenkartel.

Fleury Michon kan door de onzekerheid rond de coronapandemie geen uitspraken doen over de gang van zaken in heel 2020, maar verwacht wel dat het operationeel resultaat onder druk zal blijven staan. Bij de activiteiten die hebben geprofiteerd van de lockdowns doet zich sinds juni al een vertraging in de afzet voor, terwijl de volumes bij luchtvaartcatering nog steeds op een erg laag niveau liggen.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin