Doorgaan naar artikel

Frans voedingsbedrijf LDC voert omzet 12% op

Het Franse kippenvlees- en voedingsbedrijf LDC Groupe draaide in het afgelopen kwartaal een omzet van € 1,342 miljard, dat is 12,2% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Fabriek van LDC in Sable-Sur-Sarthe, waar kant-en-klare maaltijden van het merk Marie worden klaargemaakt. – Foto: ANP premium

Fabriek van LDC in Sable-Sur-Sarthe, waar kant-en-klare maaltijden van het merk Marie worden klaargemaakt. – Foto: ANP

Het Franse kippenvlees- en voedingsbedrijf LDC Groupe draaide in het afgelopen kwartaal een omzet van € 1,342 miljard, dat is 12,2% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Die groei is vooral te danken aan hogere prijzen met daarnaast de verbeterde afzet aan de horeca. Het afgezette volume daalde echter met 2,7%, mede door de verminderde aanvoer wegens de grote uitbraak van vogelgriep in Frankrijk.

De kippendivisie bij de grootste pluimveeverwerker van Frankrijk nam € 900 miljoen van de omzet voor haar rekening. Dat was 10,7% meer in waarde, mede door recente overnames van het Franse Ronsard en Capestone in Wales. “Bij die groei is rekening gehouden met de verkregen prijsverhogingen die nodig zijn om de ongeëvenaarde stijging van de kosten van grondstoffen en andere posten op te vangen. Onderhandelingen zijn gaande met onze afnemers om de volgende ronde prijsverhogingen door te voeren.”

Plannen om Matines over te nemen

LDC Groupe, dat de laatste jaren voortdurend op overnamepad is, heeft tegelijk aangekondigd dat het eierbedrijf Matines wil overnemen van Groupe Avril. Matines is dit voorjaar in de etalage gezet vanwege de grootste economische problemen die het bedrijf sinds tijden ondervindt. LDC Groupe voert nu exclusieve onderhandelingen over een overname en is van plan Matines meer in de richting van vrije uitloop- en scharreleieren te krijgen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin