Skip to content

Franse biologische telers kwaad op Macron

De Franse president Emmanuel Macron bezocht een tomatenkas in een gebied dat zwaar is getroffen door het coronavirus. - Foto: ANP

De Franse president Emmanuel Macron bezocht een tomatenkas in een gebied dat zwaar is getroffen door het coronavirus. - Foto: ANP

De Franse bond voor de biologische landbouw is kwaad op president Emmanuel Macron. De president bezocht vorige week een bedrijf waar biologische tomaten in kassen worden geteeld.

“Hij propageert daarmee een agrarisch model dat de minste verbinding heeft met de gewone wereld”, aldus de Fédération nationale d’agriculture biologique FNAB.

Franse telers van biologische tomaten en de FNAB strijden al tijden tegen de teelt in verwarmde kassen, omdat ze dat niet voldoende biologisch achten. De ‘ware’ biologische telers stellen dat met verwarmde kassen de sector verder geïndustrialiseerd wordt. Bovendien stoten de gasinstallaties grote hoeveelheden vuile stoffen uit, benadrukt de bond.

‘President steunt steriel en kunstmatig agrarisch model’

“Met het bezoek aan een kassenbedrijf steunt de president een steriel en kunstmatig agrarisch model waar je meer beton hebt dan grond, waar het fruit of de groente het hele jaar door wordt verwarmd”, aldus de federatie.

“Al meer dan drie jaar is de biologische landbouw het slachtoffer van een totaal gebrek aan ecologische visie. Biologische boeren en tuinders hebben daardoor te maken met ernstige vertraging bij de uitbetaling van voor hen bestemde steunmaatregelen alsmede met tegenstrijdige berichten over de eisen waar ze zich aan hebben te houden.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin