Franse coöperatie bouwt vleesdivisie verder uit

26-07 | |
Foto: Robert Hoetink
Foto: Robert Hoetink

De Franse multisectorale agrarische en foodcoöperatie Agrial heeft de fabrikant van droge worsten Rochebilland et Blein overgenomen.

Dat past in de strategie om een vleesdivisie op te bouwen ‘op basis van mkb-bedrijven met ambachtelijke kennis en kwaliteitsproducten’.

Rochebilland et Blein

Rochebilland et Blein heeft 3 fabrieken met in totaal 115 werknemers en produceert daarmee bijna 2.000 ton charcuterie per jaar. De producten, waaronder ook droge ham, pancetta en kleine worstjes, worden zowel in de supermarkten als in biologische winkels en speciaalzaken verkocht. Het bedrijf realiseert een omzet van € 28 miljoen.

Salaisons du Maconnais

Agrial heeft een jaar geleden al het soortgelijke Salaisons du Maconnais overgenomen. “Met deze acquisities vergroten we ons werkterrein en de activiteiten voor het verwaarden van kwaliteitsproducten ten voordele van de 12.000 aangesloten boeren/leden,” zegt directeur vlees Stéphane Poyac. Agrial is met 22.200 werknemers op meer dan 100 locaties actief in 11 landen en draaide vorig jaar een omzet van € 6,2 miljard.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer