Franse eierproductie komt ruim 7% hoger uit

In Frankrijk zijn in de eerste drie kwartalen van dit jaar 10,8 miljard eieren geproduceerd, dat is ruim 7% meer dan in dezelfde periode in 2019.

In september kwam de eierproductie met 1,2 miljard 7,5% hoger uit. De cijfers hebben alleen betrekking op de intensieve eierproductie, tekent agrarische infodienst Agreste aan. Bovendien was 2019 juist een erg zwak jaar voor de eiersector. Vanaf juli is wel sprake van een daling van het aantal leghennen, zodat voor de laatste drie maanden van dit jaar een afzwakking van de eierproductie te verwachten is.

Daling eierprijzen

De eierprijs is de laatste weken in Frankrijk scherp gedaald en ligt nu rond een derde lager dan tijdens de lockdown in Frankrijk van dit voorjaar, toen vooral in de winkels sprake was van een enorme vraag naar eieren. De gemiddelde eierprijs is ook 6% lager dan het vijfjarig gemiddelde. Kopers zijn terughoudend met hun opdrachten, omdat ze niet kunnen inschatten hoe de coronacrisis zich verder ontwikkelt en wat dat voor invloed heeft op de eierconsumptie, aldus Agreste. In Parijs en enkele andere steden zijn bars en café’s inmiddels voor enkele weken gesloten, maar mogen restaurants een beperkte tijd per dag wel open zijn.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.