Doorgaan naar artikel

Franse eisen voor voeding met ei of kip versoepeld

Franse bedrijven die eieren, kip, eend of daarvan gemaakte ingrediënten toepassen in voedingsproducten mogen de recepten tijdelijk veranderen zonder dat op de etiketten te vermelden.

Nieuws
Food
Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Franse bedrijven die eieren, kip, eend of daarvan gemaakte ingrediënten toepassen in voedingsproducten mogen de recepten tijdelijk veranderen zonder dat op de etiketten te vermelden.

Dat is nodig omdat er door de grote epidemie van vogelgriep tekorten aan dergelijke bestanddelen zijn ontstaan, laat de concurrentie- en controledienst DGCCRF weten. De vrijstelling geldt voor maximaal drie maanden.

“De epidemie van vogelgriep, die sinds november 2021 in Frankrijk heerst, beïnvloedt de bevoorrading van de voedingsindustrie met producten die zijn gemaakt op basis van eieren of eierproducten of ingrediënten afkomstig van pluimvee zoals eendenvet,” legt de dienst uit. “Sommige fabrikanten zijn gedwongen om de samenstelling van hun producten aan te passen zonder dat ze voldoende tijd hebben om ook de verpakking te herzien. Om de continuïteit van de levering van die betrokken producten te garanderen, geldt er een tijdelijke derogatie van bepaalde etiketteringseisen.” Bedrijven die van die vrijstelling gebruik willen maken, dienen dat wel te melden bij de anti-fraudedienst. Frankrijk nam eerder een soortgelijke maatregel voor voedingswaren met zonnebloemolie.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin