Franse foodgigant LDC zet voet op Britse markt

29-10-2021 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De Franse kippenvlees- en foodgigant LDC Groupe heeft voet gezet op de Britse markt met de overname van een meerderheidsbelang in Capestone.

Dat in Wales gevestigde bedrijf is volgens LDC een belangrijke speler op het gebied van vrije uitloop- en biologische kip. Die wordt voor het grootste deel geleverd aan de supermarkten, maar daarnaast ook aan webshops.

Vraag toegenomen na brexit

LDC, dat in het halfjaar tot 1 september een omzet draaide van € 2,4 miljard, wil zijn kennis op het gebied van hoge kwaliteitskip overbrengen naar de nieuwe Britse aanwinst. Die Britse markt is volgens LDC de tweede in Europa na Frankrijk zelf. Op die markt is de vraag sterk toegenomen na brexit waardoor Capestone zijn omzet, vorig jaar € 32 miljoen, ook verder hoopt op te voeren.

Banham Poultry

Een ander Brits kippenbedrijf, Banham Poultry, is overgenomen door de persoonlijke holding van Ranjit Singh Boparan, ook eigenaar van 2 Sisters Food Group. Boparan heeft alleen meegedeeld ‘dat daarmee de werkgelegenheid van rond de 1.000 mensen is veilig gesteld’, maar geeft geen verdere informatie over de transactie of het overgenomen bedrijf. Wel is bekend dat Banham Poultry in 2018 tijdelijk in faillissement heeft verkeerd.

Lees meer over brexit en de gevolgen voor de agrifoodhandel op deze themapagina

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer