Doorgaan naar artikel

Franse markten moeten dicht om coronavirus

Foto: ANP

Foto: ANP

De Franse markten, waar veel Fransen hun verse voedingswaren kopen, moeten dicht vanwege maatregelen tegen het coronavirus. Regionale autoriteiten mogen echter vrijstelling verlenen voor dorpen waar de markt de enige manier is waarop inwoners verse groente en fruit kunnen kopen.

De Franse regering heeft de al geldende coronamaatregelen maandag 23 maart verder verscherpt. “We moeten de circulatie van het virus tot staan brengen”, aldus premier Eduoard Philippe. Voorzitter Monique Rubin van de nationale federatie van Franse markten: “Dit is een genadeslag voor onze sector, voor veel lokale boeren en voor handwerkslieden. Wij blijven de hoop houden dat we toch nog een uitzondering krijgen voor de markten.”

Groothandelsmarkt Rungis draait op noodscenario

De grootste groothandelsmarkt van Europa Rungis bij Parijs draait nog steeds door, zij het met een noodscenario. De markt, waar normaal jaarlijks voor rond de € 10 miljard wordt omgezet, is een groot deel van die omzet kwijt door het sluiten van de horeca, veruit zijn grootste afnemer.

“Rungis probeert het aanbod en de organisatie nu echter zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag van de winkelbedrijven en van consumenten die noodgedwongen thuis moeten eten”, zegt directeur Stéphane Layani.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin