Franse sierteelt krijgt € 25 miljoen steun

De Franse minister voor landbouw Didier Guillaume heeft de sierteelt € 25 miljoen steun toegezegd om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Volgens de bewindsman is de sector buitengewoon hard getroffen, doordat de gedwongen winkelsluitingen juist plaatsvonden in het hoogseizoen voor de bloemen- en plantenverkoop.

Een buitengewoon steunfonds voor sierteelbedrijven

“Het voorjaar is cruciaal voor de jaaromzet. De bedrijven hebben hun productie moeten vernietigen, omdat het om niet-houdbare producten gaat. Aan de andere kant hebben ze veel van hun personeel in dienst moeten houden waardoor de kosten zijn doorgegaan”, aldus Guillaume.

Gezien die situatie heeft de regering besloten om een buitengewoon steunfonds in te stellen. Sierteeltbedrijven kunnen daarnaast ook gebruikmaken van de generieke coronamaatregelen zoals tijdelijke werkloosheid, overbruggingsleningen, exportgaranties of uitstel van sociale lasten, benadrukt de minister.

“Ik prijs de weerbarstigheid en vindingrijkheid van de spelers in deze sector die met deze moeilijke situatie te kampen hebben. Behoud van een hoogwaardige sierteelt is essentieel voor ons land en het heropenen van de verkooppunten maakt het voor ons allen weer mogelijk om te genieten van het aanbod aan bloemen en planten.”

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.