Doorgaan naar artikel

Franse topmannen Lactalis en Tereos stappen snel op

Beeld: Lactalis premium

Beeld: Lactalis

Bij twee grote Franse foodbedrijven is de topman na net een jaar opgestapt. Bij zuivelgigant Lactalis vertrekt CEO Philippe Palazzi na 13 maanden. Suikerbedrijf Tereos ziet zijn directievoorzitter Philippe de Raynal ook al na ruim 13 maanden vertrekken.

Lactalis, dat vorig jaar Leerdammer overnam van Groupe Bel, heeft laten weten dat Palazzi opstapt wegens onenigheid over ‘de voorwaarden voor overeenstemming met de strategie van de groep’. Eigenaar Emmanuel Besnier zal voorlopig de rol van CEO gaan vervullen. Besnier ‘dankte Palazzi voor zijn investering en zijn energie die het mogelijk hebben gemaakt om de financiële doelen voor 2021 te halen.’ Palazzi was pas op 1 januari 2021 aangetreden en was afkomstig van de Duitse Metro Group, moederbedrijf van Makro. Hij was als CEO bij Lactalis de opvolger van Daniel Jaouen die die rol 11 jaar had vervuld.

Na ‘coup’ aangestelde topman Tereos vertrekt

Vrijwel tegelijkertijd heeft Tereos, een van de grootste suikerbedrijven ter wereld, aangekondigd dat de voorzitter van de directie Philippe de Raynal vertrekt. Hij was eind 2020 aangetreden na een ‘coup’ van een groot aantal leden van de coöperatie waarbij zowel de directie als het bestuur werden vervangen. De Raynal zelf verving toen Alexis Duval, kleinzoon van de oprichter van Tereos die sinds 2012 aan de leiding stond. “In de laatste twaalf maanden onder de impulsen van de Raynal heeft Tereos zijn nieuwe strategie ingevoerd die de groep resoluut op de route naar een financieel herstel zet.”

Beheer
WP Admin